Matchpass 5 Lördag 09:00

 

I Norrbelius/L Linander vs J Heldin/K Lindström

I Norrbelius/L Linander 0 1 1 1 x 3
J Heldin/K Lindström 1 3 4 x 8

Första omgången börjar med några stenar centralt i boet och en vägg av guarder framför, J Heldin/K Lindström tar en poäng i första omgången.
I andra omgången börjar det som första med många stenar i boet men en utslagning mitt i omgången lämnar endast två av J Heldin/K Lindströms  stenar kvar vid 4 foten men en rensning med näst sista sten i omgången tömmer boet och J Heldin/K Lindström missar dragningen för ett poäng. En i mixed dubbel ovanlig 0 omgång är ett faktum.
Efter 5 omgångar har J Heldin/K Lindström  ett litet grepp om matchen efter en 3 poängare och en ledning med 4-2.
I slutet av 6:e omgången gör J Heldin/K Lindström en mycket snygg dubbelutslagning och ligger med två poängstenar, J Heldin/K Lindström tvingas till en dragning för att få en etta, vilken de sätter nästan rakt på knappen. Med 4-3 efter 6 omgångar är det en mycket spännande match.
Efter en 4 i 7:e omgången tackar I Norrbelius/L Linander för sig och J Heldin/K Lindström vinner med 8-3

S Carlsson/A Sjöberg vs L Wikars/A Winther

S Carlsson/A Sjöberg 1 1 1 3 6
L Wikars/A Winther 1 1 2 2 2 8

Även bana 2 öppnar poängsnålt med ett poäng till röda laget.
Tidigt i omgång 2 får S Carlsson/A Sjöberg två stenar bra placerade men Wither gör en snygg knackning och lägger sig skotte bakom flera av S Carlsson/A Sjöberg guarder. En riktigt snygg dragning knackar bort S Carlsson/A Sjöberg skotte och lämnar två gula på 4 foten, dessa är dock öppna och L Wikars/A Winther gör en snygg slagning och hamnar som bästa sten. S Carlsson/A Sjöberg får en svår dragning för 1 poäng som de missar och L Wikars/A Winther stjäl 1 poäng.
L Wikars/A Winther spelar stabilt idag och har ett visst grepp om mathcen genom att ha vunnit 3 av 4 omgångar, om än med låga poäng. L Wikars/A Winther fortsätter spela med snygga utslagningar och gör en dubbel som lämnar sin egen sten som skotte och sätter press på S Carlsson/A Sjöberg, ytterliggare en dubbel rensar boet och S Carlsson/A Sjöberg får koncentrera sig på att hålla rent för att de inte skall bli många poäng i omgången och lyckas så väl att de till och med stjäl en poäng genom en missad knackning.
Innan sista omgången leder Wikers/Winther med 6-3 efter en 2:a i 7:nde omgång, det var tight och mätning om vilken sten som låg 3:a.
S Carlsson/A Sjöberg hugger en 3:a i sista omgången och tvingar fram en skiljeomgång som präglas av kamp om knappen.  L Wikars/A Winther lyckas med matchens sista sten trycka bort S Carlsson/A Sjöbergs skotte och vinner matchen. En spännande kamp.

T Westman/R Ahlberg vs Lag M Wendel/F Wingfors

T Westman/R Ahlberg 1 1 1 3
M Wendel/F Wingfors 1 1 1 1 1 5

Lag M Wendel/F Wingfors tar en poäng i första omgången trots att det mot slutet låg många stenar i boet de sätter press på motståndarna med en skotte som ligger väl skydda, med sin sista sten måste T Westman/R Ahlberg göra en svår dubbel, vilket misslyckas och gör röd en stulen 1:a.
M Wendel/F Wingfors fortsätter att stjäla poäng och har efter 4 omgångar tagit fyra enpoängare. Spelet definieras av mycket snygga dragningar och frysningar från M Wendel/F Wingfors.
T Westman/R Ahlberg laget ligger med 4 poängstenar när det är dags för omgångens sista sten, M Wendel/F Wingfors tvingas släppa en poäng och reducering till 4-2.
Med sista sten i matchen tvingas M Wendel/F Wingfors till en svår knackning för att undvika skiljeomgång, knacken lyckas med minsta möjliga marginal och efter mätning döms M Wendel/F Wingfors sten som skotte och matchen slutar 3-5.

C Fransson/G Köhn vs C Noréen/P Noréen

C Fransson/G Köhn 2 2 1 1 6
C Noréen/P Noréen 1 1 1 3 2 8

Spelet öppnar offensivt med många stenar i boet redan i första omgången men trots detta blir det bara 1 poäng för C Noréen/P Noréen .
Spelet är jämnt och det är kamp om varje poäng, mitt i matchen är det ledning för C Fransson/G Köhn med 4-3 även om C Noréen/P Noréen har vunnit fler omgångar.
I slutet av 6:e omgången tar C Noréen/P Noréen 3 poäng kvitterar matchen och går upp i ledning med 6-4, de har nu en fördel med att ta poäng i jämna omgångar mot slutet och har stor chans för sista sten i sista omgången.
C Fransson/G Köhnhar gnagt sig ikapp och tvingar fram en skiljeomgång genom att stjäla en etta. Till slut vinner C Noréen/P Noréen skiljeomgången med 2 stenar och matchen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *