Matchpass 6 Lördag 14:00

Kaos utspelade sig under lördagsförmiddagen i hallen. Det var dock inte deltagarna som stod för den, de är fromma som sovande lamm. Istället var det invaderande föräldrar med handbollsspelande barn som dök upp i hallen. Handbollscupen i hallen bredvid hade ingen cafeteria (man kan ana att arrangörskommittén inte får förnyat förtroende efter en sån miss) och desperata hungriga barn och kaffetörstande föräldrar sökte lösningar i curlinghallen. Nytt publikrekord för helgen med andra ord.

Inför matchstart kommenterade Tävlingsledare Spiik: ”Kompetensen att hålla tiden varierar mellan lagen. Ambitionen är att matcherna ska ta 1 h 45 min, omgångarna 13 minuter och 60 sekunders betänketid mellan stenarna i snitt”. Ord och inga visor alltsåVi får se om det ger resultat eller om tuffare sanktioner är på väg. Spiik är hård men rättvis. Inte ens hemmaspelare har någon fördel.

Nu börjar gruppspelet närma sig slutet och tydliga trender finns såklart. Lagen i toppen vill positionera sig för slutspelet och flera av de lägre rankade lagen behöver vinna nu för att ha chans på slutspel.

Bana 1 S Carlsson/A Sjöberg vs C Noréen/P Noréen

S Carlsson/A Sjöberg 1 1 3 1 6
C Noréen/P Noréen 1 1 1 2 5

Carlsson/Sjöberg är säkert missnöjda med sin insats hittills med flera knappa förluster och borta från slutspelet, medan Noréen/Noréen hämtat sig från sin inledande förlust och byggt ett säkert staket efter det. Mätning första för en poäng och det kändes som om lagen kände på varandra inför större uppgifter. Vi fick se mycket granit på banan (och då pratar vi inte bara klubbtillhörighet) men få poäng. Ett säkert tecken på högklassigt spel med få misstag. I fjärde fick Carlsson/Sjöberg in en fryst skotte på knappen som man kände sig tvingade att gardera. Efter en liten övercurl klev missil-Per Noréen fram och plötsligt var den frysta skotten ett minne blott. Inget att nedslås av dock utan bara att mala på och man tvingade Noréen att fullsopa en sista dragning för att säkra ett poäng. 2-2 i halvtid alltså.

Första stulna i omgång fem och powerplayed i sjätte för Carlsson/Sjöberg betalade sig bra med tre poäng efter en fin mjuk utslagning på sista stenen. Två upp för Carlsson/Sjöberg med två omgångar kvar alltså, men utan powerplay. Powerplay i sjunde gav två Noréen-poäng och helt lika inför sista omgången men med hammaren i bältet för Carlsson/Sjöberg.

Sista omgången var spännande. Först perfekt rundning av Noréen med kontring av Carlsson med en supertick. När det var dags för matchens sista sten var förutsättningarna glasklara. En dragning på fyrfoten och segern var klar för Carlsson/Sjöberg. Korta eller långa och ännu en svidande förlust. I såna lägen skiljs agnarna från vetet, proffsen från amatörerna, vinnarna mot förlorarna (ni fattar grejen). Hur det gick? – Iskall dragning mitt på tee.

Bana 2 T Westman/R Ahlberg vs I Norrbelius/L Linander

T Westman/R Ahlberg 4 1 2 5 x x 12
I Norrbelius/L Linander 3 1 x x 4

Smakstart med en fyra i första sa Bill. Smakstart var ordet sa Bull. De pratar då förstås om Westman/Ahlberg som direkt kopplade greppet om matchen. Norrbelius/Linander har spelat bra i turneringen men haft lite stolpe ut hittills. Efter trean i tredje var man på banan igen. I fjärde var fyrfoten täckt av gula stenar (Westman/Ahlberg) och en ruin såg ut att öppna sig med storbo på gång. Man löste det dock bra med att slå ut sten men fick ändå ge ifrån sig en kostsam tvåa och det var dags för powerplay i två raka omgångar. När Continental Cup går i Las Vegas så har man bikiniflickor som håller upp en skylt med ordet ”powerplay” på så att publiken ska förstå vad som händer. Något sådant är dock inte en del av arrangemanget här.

Utfallet av powerplayen blev en Norrbelius/Linander-poäng medan Westman/Ahlberg höstade in hela fem pinnar. Underläge 12-4 med två omgångar var för mycket och protokollen signerades under vänskapliga former. Westman/Ahlberg ligger i pool position för slutspelet.

Bana 3 C Fransson/G Köhn vs L Wikars/A Winther

C Fransson/G Köhn 2 1 1 1 4 x 9
L Wikars/A Winther 1 1 x 2

En för slutspelet viktig match. Wikars/Winther gick in under galgen med krav på två raka vinster för att nå slutspel, medan Fransson/Köhn gick in i dagen med bra slutspelsläge men tuff lottning.

Det börjar lugnt men snart tar det fart och Fransson/Köhn tar greppet med två.  Stenarna flyger när Wikars/Winther slår gång på gång med det biter inte och snart kommer det två ettor i Franson/Köhns färger. Fjärde omgång får ett lugnare och det blir trångt i boet. Wikars/Winther  säkrar upp och tar sin första poäng i matchen.  Det dröjer dock inte länge och Fransson/Köhn svarar med att själva ta ett i femte omgången.  I sjätte bjuds vi på en vacker dragning från Fransson/Köhn mot locket som tidigt i omgången sätter press på deras motståndare. Men inte skrämmer det Wikars/Winther då de med den snygg skjuts själva tar plats i mitten och på så sätt säkrar en etta. Etta räcker dock inte hela vägen och efter en smärtsam fyra i sjunde omgången var det bättre att ladda för sista gruppspelsmatchen istället för att jaga ett bortflyende byte.

Bana 4 M Wendel/F Wingfors vs J Heldin/K Lindström

M Wendel/F Wingfors 2 4 1 1 8
J Heldin/K Lindström 2 1 1 1 5

Spännande match i förhandssnacket. Heldin/Lindström är säkert inte så nöjda med turneringen hittills med bara 2 av 5 vinster. Slutspelsdrömmen levde dock fortsatt men då krävdes vinst mot hittills omutbara Wendel/Wingfors som gått från klarhet till klarhet.

Det blir snabbt trångt runt locket. En bomb för rensning från Hedin/Lindström och stenar flyger.  Hälften vunnet, men allt försvunnet och Wendel/Wingfors startar matchen med två. Kontring direkt med två tillbaka och sedan var man tillbaka på ruta noll. Det är två hårdslående lag och det var många skjutningar och dubblar med blandad utdelning. Omgång tre bjuder på fint spel från båda lagen och Hedin/Lindström  går segrande ur med en extra etta på poängtavlan. Som svar lägger Wendel/Wingfors sten på sten in  i boet som  leder till en välsmakande fyra och man sitter i förarsätet. Heldin/Lindström är dock hårda som stål och viker sig inte för sånt utan jobbar sig tillbaka in i matchen. I slutändan kommer man till en svår sista sten där man behöver spela en träff på egen sten och vick in på fyrfoten för att rädda två och skiljeomgång. Ett bra försök men inte tillräckligt. Surt sa räven om rönnbären för Heldin/Lindström som missar slutspelet. Sött är gott sa Wendel/Wingfors som därmed säkrat gruppsegern.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *