Matchpass 2

Två ögonblicksbilder från matchpass 2

En del lag hanterar morgonmatcher bra och andra sämre. Efter gårdagens kvällssession kändes det som om några av lagen hade lite att bevisa och det var spännande att se om de skulle leva upp till förväntningarna eller inte.

Även om det är långt kvar till slutspel så börjar man förstås redan nu fundera och spekulera. Man har säkerligen råd med två förluster och ändå nå slutspel, så ännu ingen panik hos något av lagen.

Erfarna rävarna Torvald Spiik (tävlingsledare och överdomare) och Anders Lindgren (isansvarig och domare) sköter med vant handlag tävlingarna. Det de inte kan om curling är inte värt att veta!

 

C Fransson/G Köhn 2 2 1 3 8
M Wendel/F Wingfors 3 2 1 3 9

I matchen mellan tidigare lagkamraterna Fransson och Wendel var det många frågor innan match. Är gammal äldst? Är störst bäst? – Snabbast ut ur blocken var utan tvekan Fransson/Köhn med 4-0 efter två omgångar. Utan återkomsten i tredje hade säkert matchen fått ett annat utfall, men efter sjätte omgången gick de flesta tipsen ändå till bortalaget Fransson/Köhn som hittills fört matchen. Wendel/Wingfors hade två ned utan sista sten inför sista omgången och drömde säkert om en skiljeomgång. Ibland är dock verkligheten bättre än drömmen och efter fint spel i sista omgången, med lite medflyt på köpet så stal man en trea och tog hem matchen. Därmed är man också enda lag på full pott efter två matchpass.

 

J Heldin/K Lindström 1 3 1 2 2 9
T Westman/R Ahlberg 3 1 2 1 7

Bana 2 var en jämn och spännande match där det krävdes en extraomgång för att kora en segrare. Säkert kändes det bra för Heldin/Lindström att gå segrande ur den striden efter gårdagens förlust. Westman/Ahlberg bör dock inte vara alltför missnöjda. Bra spel i två matchpass mot starkt motstånd. De står på en seger och kommer säkert att bli farliga i ett kommande slutspel…

 

L Wikars/A Winther 2 x 2
C Noréen/P Noréen 2 1 1 1 1 2 x 8

Nattens sömn var säkert olika för dessa båda lag. Medan Wikars/Winther  drömde ljuva drömmar från gårdagens icke oförtjänta seger mot Heldin/Lindström så sov säkert Noréens lite sämre efter gårdagens förlust, trots boende på Hisingen. Noréens spelade säkert i hela matchen. Först efter halvtid släppte man iväg två poäng, men det var också allt man gav ifrån sig. Vågar vi utnämna Noréen/Noréen till tävlingens mest morgonpigga lag?

 

I Norrbelius/L Linander 2 2 x 4
S Carlsson/A Sjöberg 1 1 1 4 1 x 8

Bataljen på bana 4 var länge jämn och oviss. Varje gång man trodde Carlsson/Sjöberg hade läget under kontroll så kontrande Norrbelius/Linander med en tvåa och in i sjunde omgången var det spännande. Fyran i omgång sex var en riktig smocka och efter det hämtade sig aldrig Norrbelius/Linander.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *