Matchpass 3

Många jämna matcher detta matchpass med en mängd riktigt fina stenar. Det märks att lagen hittat rätt nu och SM i tävlingsnamnet är inte oförtjänt. Rapporter kring isen anger ca 14 sekunder hog-hog (25 sek hog-stopp) och närmare fem än fyra fots curl.

Bana 1:

Mycket sten i spel på livebanan

C Noréen/P Noréen 2 1 2 2 7
I Norrbelius/L Linander 1 1 1 1 4

De snabbast spelande lagen i tävlingen, utan slöseri med diskussioner. Det tyder på väl samspelade lag! Man spelade av åtta omgångar på samma tid som övriga inte ens spelade sex. Noréen/Noréen släppte en etta i första omgången för att sedan jobba sig in i matchen. Norrbelius/Linander vek dock inte ned sig så lätt utan höll jämna steg matchen igenom. I halvtid kändes matchen helt öppen och lagen fortsatte växla poäng. Inför sista omgången hade dock 2xNoréen en poäng upp med sista sten och powerplay kvar. Bättre läge är svårt att ha och trots bra försök lyckades inte Norrbelius/Linander lura de rutinerade Gävlebesökarna. En öppen take på sista sten säkrade matchsegern.

Bana 2:

Hård sop!

L Wikars/A Winther 1 x 1
M Wendel/F Wingfors 1 2 1 1 1 1 x 7

Det finns www och det finns WWWW. Då tänker vi förstås på efternamnen i matchen. Är det curlinghistoria med samtliga spelare har efternamn som börjar på W? Statistikerna vill veta. Om bana 1 var snabbspelade var bana 2 långsam. Huvudansvariga för detta var Wendel/Wingfors, men så länge man vinner är det svårt att klaga för mycket. Publiken får dessutom mycket valuta för entrépengarna med långa matcher. Återstår att se om tävlingsledaren ingriper. Nåväl, över till matchen med en spännande andra omgång med höga insatser. Sista skjutningen för två curlade över och efter mätning där två stenar var inne på knappen stod det 1-1. Wikars/Winther fick dock lämna ifrån sig favör av sista sten och Wendel/Wingfors tog en säker tvåa med bud på mer. Fjärde omgången var långsam med mycket att tänka på, Wikars/Winther mötte tre motståndarstenar med sin sista sten. En mjuk take trycktes ut något, men reducerade ändå (efter vunnen mätning) till bara en stulen etta för Wendel/Wingfors. Man fortsatte sedan att stjäla och efter sju omgångar fick Wikars/Winther nog och tackade för sig. Wendel/Wingfors därmed 3-0 i matcher och leder fortsatt tävlingen. Hemmafansen var galna på läktaren.

Bana 3:

Pärlband av stenar – tecken på bra spel!

S Carlsson/A Sjöberg 1 1 2 1 5
T Westman/R Ahlberg 1 2 1 2 6

Ett pärlband av stenar i omgång 2 och såna omgångar slutar alltid med ettor så även denna gång. Det poängsnåla spelet fortsatte. Efter etta även i omgång 3 krävdes en mätning i omgång fyra för att vaska fram den första tvåan efter fin sista sten av Westman/Ahlberg. Efter kontring med två tillbaka i omgång fem väntade powerplay i omgång 6. Det  var spännande med skjutningar, vickar dubblar m.m. omgången innehöll alla termer i curlingordlistan! Lagen vägrade konsekvent att ge ifrån sig stulna poäng och den  gyllene jämvikten i curling inför sista omgången uppstod. Ett upp för Carlsson/Sjöberg men utan sista sten. I den guardade man en skotte med matchen som insats och tvingade Westman till en svår tunn tunn tunn peeling för två poäng. Något som hon satte säkert! – En fantastisk sista sten på en fantastisk match och tipset att Westman/Ahlberg blir farliga i tävlingen kvarstår hos matchreferenten.

Bana 4:

Lagmöte – inte av det långsammaste laget!

J Heldin/K Lindström 2 1 2 5
C Fransson/G Köhn 1 1 2 2 1 7

En svårrefererad match eftersom lagen hade identiska gråa tröjor och svarta byxor. Standarduniform i curling helt klart! Vi fick se fint spel med tryck från början från Heldin/Lindström.  Dubbeln i luckan i omgång tre av Heldin var världsklass och synd att den inte finns bevarad annat än i detta referatet. Underläge med 5-1 i halvtid för Fransson/Köhn. Desperate times calls for desparate measures som det heter och powerplay därför begärt. Det belönades dock bara med en etta trots bud på mer. Om powerplay var en missräkning mådde Fransson/Köhn dess bättre efter en stulen tvåa följt av ytterligare en. En oväntad vändning på matchen där det kändes som full kontroll av Heldin/Lindström i inledningen. Återigen det gyllene curlingjämvikten, ett ned med sista sten är inget dåligt läge och det var inledningsvis i sista omgången många Heldin/Lindström-stenar i boet. Matchen avgjordes först i sista sten då Lindström inte curlade upp med sin mjuka take (för tre poäng). Istället en stulen etta för Fransson/Köhn och matchseger i en svängig match. De står därmed på två segrar efter tre matcher.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *